Om vaste grond onder die voete te hê, was veral lekker nadat ons etlike
maande bo in ‘n woonstelblok gebly het. Dit het gemaak dat ons al die braaigoeters moes op en af piekel en ons sommer so in die rommel tussen onkruid en bakstene ons vleisie moes braai.
Dis was nadat die polisie die persklub-sjebeen wat ons in ‘n stadium uit Suncliff Terrace (sp) bedryf het, toegemaak het. Saam met die sjebeen het die ordentlike braaiplek ook gegaan.
Wouter de Wet |
‘n Klipgooi van ons drie se Westdene-huis af het Wouter de Wet gewoon. Die feit dat ons loopafstand van mekaar gebly het, het sommer maklik Saterdae-oggende al in ‘n koffie-drinkery en kuiery ontaard. Liewe Wouter het NOOIT sonder ‘n tuisgebakte brood of een of ander lekkerny by ons opgedaag nie.
Soos ek vroeer gese het, ’n baie gawe reëling. Tot een Saterdag.
Piet en Philip het reeds die vorige aand begin planne beraam om die Saterdag ‘n vleisie op die kole te gooi. Vleis is destyds by niemand anders nie as Stephen, die slagter op die hoek in Braamfontein langs die Tudor Inn gekoop. Dis toe ook na Stephen toe wat hulle seker so nege-uur die oggend vertrek het “om gou ‘n vleisie te gaan koop”.
Selfone was nog nie eens ‘n gedagte nie en drie armgat joernaliste kon nie ‘n vastelynfoon bekostig nie. Toe Wouter oudergewoonte later die oggend by ons Westdene-huis opdaag, kuier ons toe maar alleen, want die manne het gaan vleis koop.
Piet Ebersöhn |
Philip Deetlefs |
Ná ‘n slapelose nag het Wouter my weer die volgende oggend kom ondersteun, want die manne was steeds weg. Hy het getroos dat ons wel die een of ander tyd taal of tyding sal kry.
So skuins voor middagete die Sondag – meer as 24 uur later – stap Philip en Piet besonder gemoedelik by die huis in met ‘n reusevarkboud onder die arm. Sonder enige verduideliking vir hulle afwesigheid word die varkboud in my arms gedruk “met liefde van Stephen af” en ek moet tog nie vir die manne kwaad wees nie, want hulle het ‘n bietjie in Stephen se koelkamer vasgehaak.
Dankbaarheid vir hul oorlewing het vir ‘n rukkie my boosaardigheid oorskadu.
Die volgende Sondag het Wouter vir ons die heerlikste varkboud, met appelkooskonfyt en mosterd ingesmeer vir die krakerigste varkvel vir middagete voorgesit – met die komplimente van Stephen.